Vi setter alle ned blomster på kirkegården, men det store spørsmålet er hvilke blomster?

Vi vil alle ha blomster som blomstrer lenge, gjerne hel sommeren, og her i Trondheim er vi også utsatt for mye regn og dette er også en faktor å huske på.

Begonia er en veldig kjent blomst å sette ned, den blomstrer lenge og tåler regnværet. Men vi har jo også ulike typer Begonia, de vanliste til kirkegård er Begonia Hiemalis, Begonia Betulia eller IsBegonia

Begonia Hiemalis trives best på ett lyst og solrikt sted.

Nellik er også en fantastisk blomst å bruke, da denne blomstrer godt gjennom hele sommeren, tåler fint kjølige netter og regn. Her finnes det også ett hav av ulike varianter, men de jeg vil anbefale er Dianthus Caryophyllus, Dianthus Peman og Dianthus Pink Kisses.

Dianthus Carophyllus (Hagenellik) trives best ute, for at den skal blomstre rikt bør den plasseres solrikt. Den blomstrer fra juni-august og er ganske hardfør, tåler ned til -5 grader.

Sølvkrans (Senecio Cineraria) er meget dekorativ og kan kombineres med alle farger. Tåler å stå meget solrikt og er veldig takknemelig.

Sølvtråd (Calocephalus) flott og dekorativ utplantningsplante som trives best ute, vil gjerne ha mye lys og sol. Tåler ikke frost og liker ikke å tørke ut. På grunn av dens flotte sølvfarge er også denne fin sammen med alt av farger. Du finner den i butikk fra Juni-Oktober.

Det finnes ett hav av ulike sommerblomster som står seg flott på kirkegården, her er ett lite utvalg av det vi selger mest av.