Rododendron

Surjordsplante, skyggeplante, kan plantes i grupper eller alene. Rododendronen kan stå på solfylte plasser også men krever da mye vann. Den tåler ikke å bli stående på fuktig, så god drenering er viktig. Lun og beskyttet vokseplass.

 

Roser

Du kan plante roser på solrike steder både i hagen, og i store krukker på balkongen og terrassen.

Frukt og bær

Alle frukttrær bør beskjæres jevnlig, hver vår. Bærbusker tynnes etter behov.

Vintergrønt

Planter som er grønne hele året. De kommer i alle størrelser og varianter. Noen blir store trær, mens andre blir små dvergvekster. De er veldig fine å bruke ved inngangsparti og gjerne i skyggefulle områder der man ønsker det grønt hele året. De gir også beskyttelse for småfugler og skjermer mot innsyn i hagen. Plantene kan plantes i bed, krukker og kasser, alt etter hva du ønsker. Det er viktig å gi hver plante riktig plass utfra vekst og størrelse, samt en god jord. Gjødsel og vann skal alle planter ha for å vokse. Noen krever klipping, mens andre kan vokse fritt. Vi kan gi gode råd for hva som passer til ditt formål!

Sommerblomster

Kom å se vårt utvalg.

Stauder

Stauder er et fellesnavn for uteplanter som kommer igjen år etter år. Det er mange sorter å velge mellom, og ved å plante litt forskjellig, kan du lage et bed som blomstrer fra tidlig om våren til sent på høsten.

Prydbusker

Med prydbusker mener vi løvfellende, flerårige trær og busker. Gjennom sesongen skifter prydbusker ofte blader, i motsetning til bartrær. Dermed reparerer de seg ofte fortere etter skade, feks vinterskade. Prydbusker kan også beskjæres hardt tilbake dersom de har blitt for store.

Sedum

Bergknapp familen. Kan brukes både i hage og på tak.
Sedummatter er nå leveringsklar for 2017. Detter er matter som er ca 1 kvm store ved levering.

Plen

Tilbyr ferdigplen, vi har et nødvendig sortiment med plenfrø. Leveringsklart fra midten av april. Kommer i bredder på 40 eller 60 cm.

Klatreplanter

Mange klatreplanter kan plantes i store krukker på balkonger og terrasser. Klatreplanter kan gjerne plantes sammen med stauder og sommerblomster.

Anleggsgartnere

Her på nypan Hagesenter har vi også dyktige anleggsgartnere som gjerne kommer hjem til deg på befaring, de planlegger og utfører for deg.

Les mer her: http://nypananlegg.no/